perjantaina, elokuuta 27, 2010

Haruni 3 ja plakaatteja

Sainpas tällaisen plakaatin sekä Tesalta että Nirpulta. Ja nyt pitäisi sitten kertoa itsestäni seitsemän totuutta. Olen kyllä aikaisemmin paljon kertonutkin jo itsestäni, mutta kehitelläänpäs tähän nyt seuraavat totuudet:

1. Tällä hetkellä tekisin melkein mitä tahansa, ettei tarvitsisi olla millään lailla tekemisissä maatalouden kanssa. Ihan oikeasti haluaisin lankakauppaan töihin!
2. Tuijotan kotona ollessa pääasiassa televisiota, olen tv-ohjelmien suurkuluttaja
3. Olen erittäin taipuvainen synkkyyteen ja oletan, että kuolen alle 5-kymppisenä (kuten veljeni ja ukkini ja muutama muu sukulainen...). Vaikka tykkään rutinoidusta arjesta, niin tällä hetkellä elämä ei tarjoa minulle mitään odotettavaa eikä elettävää!
4. Mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän erakoidun, johtuen jo asuinpaikastanikin. Ei täältä lähdetä noin vain mihinkään.
5. Kävin tänä kesänä vain yhden ainoan kerran uimassa ja mökillämme en kertaakaan!
6. En laula koskaan, missään eikä minua saa juotettua niin humalaan, että laulaisin. Meillä isäntä hoitaa sen puolen niin hyvin.
7. Vaikka perheeni pitää minua synkistelijänä, saan monesti kehuja iloisuudesta, nauravaisuudestani ja puheliaisuudestani. Tämä kaikki siis kodin ulkopuolella! Näin voi huijata ihmisiä...

Vähän oli synkähköjä nuo minun paljastukset, mutta menköön. Jos joku haluaa tämän napata mukaansa, niin ollos hyvä.

Sitten käsitöitä: Haruni 3 on valmis. Tämä oli tilaustyö ja neuloin sen Puro Batikista. Valitettavasti en osannut oikein kunnolla pingottaa, vai johtuisiko langasta, mutta nuo "sakarat" ei näy niin selvästi kuin villalangasta neulotuissa Haruneissa. Nyt sitten taas pitäisi keksiä jotain muuta neulottavaa. Tai kokeilla taas ristipistoja, onnistuisiko ne Tiimarin lukulaseilla!

Tänään käytin Harrin leikkuutettavana. Nyt meille ei enää tule kissanpentuja. Kaikkein jännintä oli, miten Harri käyttäytyy autossa. Olin ostanut torilta sellaisen kannellisen korin ja pistin kissan sinne. Vedin vielä vyöllä kannet kiinni. Ja kissa oli niin nätisti autossa! Yleensä meidän kissat ovat pitäneet sellaisen metelin, kun on autoon viety. Ei naukunut edes eläinlääkärilläkään yhtään, vaikka siellä laskin vähän jaloittelemaan ennen nukutuspiikkiä. Tänään näin Harrin yhden pennun kuvia naamakirjassa. Voi, kun hän olikin suloinen. Hula oli saanut uudeksi nimekseen Täplä niskassa olevan täplän vuoksi. Toiselta nimeltään se on kuulemma Jaska-Pentti. Kun äitinsäkin on kerran Harri nimeltään!

Vieläkin on ikävä Bailaa...

Mutta jatketaan taas myöhemmin
Pami

sunnuntaina, elokuuta 22, 2010

Jaksaako... no, vähän jaksaa....

Eli kuvaton postaus ja melko nopea, mutta vähän jo kirjoittelen, kun asioita alkaa olla jo aika paljon!! :-)

Eli ensinnäkin, meillä on nyt suuri suru: Baila on kadonnut, eli se neljäs kissanpentu, joka jäi meille. Enkä usko, että se enää takaisin tulee. Täällä liikkuu niin paljon kaikenlaisia vaaroja ja lisäksi kissoja vihaavia metsämiehiä, että varmaan jonkun rohkea Baila on nyt kohdannut ja jäänyt toiseksi. Suorastaan harmittaa, kun piti laittaa pennut näin hellekesänä aikaisin pihalle, mutta eipä sille oikein voinut mitään, kun emo vei ne avoimesta ovesta ja vaikka kannoin Bailaa sisälle, niin vähän aikaa se oli ja lähti taas emon perässä liikenteeseen.

Samoin vanhinta kissaa Helmiä ei ole näkynyt aikoihin. Vain Leonardo ja aina yhtä "uskollinen" jaloissa pyörivä Harri on aina paikalla. Ja nyt päätin, että meidän taloon ei tule enää yhtään kissanpentua millään lailla, joten Harri menee sitten ensi torstaina leikattavaksi. Ja kun Harrista ja Leonardosta aika jättää, niin talosta tulee kissaton. Samoin kuulemma isännän mukaan, kun Wallusta aika jättää, niin talosta tulee myös koiraton. Onneksi neiti E vähän pelasti tilannetta ja otti asuinkumppani/poikakaveri (en osaa vielä kirjoittaa avomies) cardigan corgin, jota mamma saa sitten tarvittaessa hoitaa :-)

Niin, sitten tänään kävin heittämässä pikkulenkin tuolla Helsingissä. Lähdin viemään tänä aamuna neiti E:a ja hänen matkakumppaniaan Helsinki-Vantaan lentoasemalle. Tytöt lähtivät opiskelemaan matkailualaa Saksaan neljäksi viikoksi. Oltiin kentällä puoli 12 aikaan ja koska lento lähti 12.50, niin sanoin olevani Helsingissä niin pitkään, että lento varmasti lähtee eikä tytöt ole myöhästyneet koneesta. No, Marsu oli jo vinkannut, että menepä Lankamaailmaan Ogeliin. No sinne siis kartan avulla. Ja määä sekooooosin!!! Aivan ihana kauppa. Tulipahan keräiltyä kaikenlaista, mutta en nyt näytä vielä mitään täällä ennen kuin näen Sny2010 parini, että onnistuiko ostoksistani yhtään hänelle. Tarkoitus meinaan oli vähän sellainen....

Sitten ajoin Kouvolan eli Korian kautta takaisin kotia. Novitan tehtaanmyymälä näytti melko ankealta paikalta verrattuna Lankamaailmaan (anteeksi Novita, anteeksi suomalainen osittainenkin työ....), mutta sen verran sain Korialta ostettua, että sain Puro Batikkia lisää. Meinaan viimeksi kutomastani Harunista loppui viimeisellä kerroksella lanka!! Eli saatan saada sen jo tänä iltana valmiiksi ja huomenna pingotukseen ja sitten siitä vois blogata, samoin kuin tunnustuksesta, jonka sain tänään.

Mutta nyt on valmistauduttava vielä pitämään huomista kuuden tunnin luentoa hygieniasta! Sitäkinhän minä opetan aikuisille. Testiä minä en pidä, mutta opetuksen lupasin pitää, kun pidin sitä jo viime vuonnakin. Ei mulla ole vielä sen enempää töitä kuin huomiselle ja seuraavalle maanantaille. Nyt pitäis innostua oikein kunnolla työnhakuun!

Mutta palailemisiin käsitöiden parissa
Pami

maanantaina, elokuuta 16, 2010

Sit sitä taas haksahettiin... :-)

Eli pitkällisen harkinnan jälkeen, päätin sitten kuitenkin ottaa osaa Salainen neuleystävä -vaihtoon. Kun tämä kotonaolo alkaa olla jo melkoisen tympivää, niin onhan tässä vähän mielenpiristystä!
Käsitöitäkin olen tehnyt. Tämä on vaan ainut joka on tullut valmiiksi eli sutkuttelin kahdesta kerästä Austermann Playasta ihan ainaoikein -kaulaliinan. Ihanan pehmoinen siitä tuli. Tämän langanhan sain siitä edellisestä vaihdosta Lankahullun yllätyksestä.
Ristipistojakin aloittelin, mutta aivan kauheaa, kun ei enää näe! Edes lasit päässä. Minä olen jo heittämässä näitä kaksiteholaseja jorpakkoon, kun eihän nämä tarkenna. Tai pitäis ainakin käydä ostamassa ihan pelkät lukulasit, jos niillä näkis paremmin. Sitä paitsi senkin huomasin, etteihän ristipistoja tehdessä voi katsoa televisiota! Ja menin investoimaan ja ostin Paluu Eedeniin dvd:t. Ja kun sieltä Maikkarin sarja-kanavalta tuppaa koko ajan hyviä sarjoja....

No, sitten aloitin tekemään taas yhtä Harunia. Tällä kertaa lankana on Puro Batik. Katsotaan nyt minkälainen siitä tulee...

Pikkuhiljaa viilenee...
Pami

lauantaina, elokuuta 07, 2010

Helleneulontaa

Vielä tässä jaksaa puikkoja heilutella. Tällä kertaa valmistui Swallowtail Lace Shawl. En ollenkaan tajunnut noita nyppyjä, kun valitsin mallin, mutta nyt tekisin ehdottomasti ilman niitä. Minä en vaan tykkää tehdä niitä!

Lankana Pirtin Kehräämön 2-säikeinen kampalanka.

Eilen lähti kaksi kissanpentua uuteen kotiinsa. Ensi viikolla sitten loput. Vähän surullista, mutta toisaalta pitää olla iloinen, kun pennut saavat kuitenkin todella hyvät kodit.

Mutta nyt valmistautumaan serkkutapaamiseen. Koska olen koko viikon vähän sairastellut, niin en käy kuin syömässä ja vähän aikaa juttelemassa ja tulen kotia.

Helleterveisin Pami
Ensi maanantaina pitäisi sataa vettä!!!! Jesss!!!