tiistaina, toukokuuta 27, 2008

Nyt se on loppu!

Siis Novitan Cocos -lanka. Ja minä saatan ruveta kirkumaan, jos vielä jostain tuota löytyy... :-) Samasta langasta on tehty ainakin toppi, häähuivi, laukku, keeppi ja nyt tämä huivi!

Uuden nojatuolimme selkänojalla salomonin solmuilla tehty melko pienikokoinen huivi. Lankaa meni 80 grammaa, virkkuukoukku numero 4.
Kuinkahan pitkään menee ennenkuin jälleen hamstraan jotain halpaa kivannäköistä lankaa kerätolkulla. Nyt olen vielä pystynyt pitämään itseni aisoissa...

sunnuntaina, toukokuuta 25, 2008

Cocos-keeppi

Tein itselleni keepin euroviisuja katsellessa Novita Cocoksesta (sitä jäi vielä yksi kerä!!!) . Keeppiä ei ole vielä silitetty, mutta kun en jaksanut ... Malli on Sinä osaat Magnum -lehdestä nro 2/2008

Nyt väsyttää. On tullut viime aikoina vähän huonosti nukuttua...

Maksoin tänään Ullan jäsenmaksun. Nyt on parempi omatunto käyttää siellä olevia ohjeita hyväksi! :-)

perjantaina, toukokuuta 23, 2008

Jaahas...

Sorry, jäi näköjään eilen pois tuo kissalaatikkokuva! Ja vielä lisäksi, tuo huivi on neulottu Novita Salsa-langasta isoilla puikoilla, taisi olla numero 12. Ihana siitä tuli, vaikka kuvassa ei oikein näytä miltään.

Nyt ei keksi parempaa otsikkoa...

Mutta jotain on saatu aikaiseksi. Jo muutama päivä sitten, mutta ei ole nyt vain saanut aikaiseksi blogata. Eli tekaisin jälleen aina oikein -menetelmällä tyttärelle huivin. Tytär osti juhlamekokseen sellaisen mustan halter neck -kaula-aukolla olevan mekon ja kesällä tulee olemaan ainakin yhdet rippijuhlat, joten tässä vähän olkapäiden peitoksi (juu, olen vanhanaikainen, kirkossa pitää olla olkapäät peitettynä!!! :-))Sitten tuli ostettua jälleen uusia huonekaluja! Paikkakunnallamme huonekaluliike lopettaa, joten sieltä piti käydä hakemassa uudet yöpöydät ja tuolinkin ostin. Yöpöydät ovat jostain kaukomailta, joten ohjeissa neuvottiin peittämään laatikot hyllypaperilla, ettei väriä tartu säilytettäviin tavaroihin. No, eihän minulla hyllypapereita ollut, mutta vanha kissakalenteri kylläkin! Hyvää paksua paperia.


Kannattaa kyllä todellakin vertailla kirjojen hintoja! Näin jossain lehdessä tuon Koti siistiksi -kirjan mainoksen ja ajattelin hommata sen jostain, kun tuo siivoaminen ei todellakaan ole vahvin lajini! Kirjastossa joku ennätti aina lainaamaan sen ennen minua, koska en viitsinyt varata sitä. Savonlinnan kirjakaupoissa katselin tuota kirjaa, hintana 24 - 27 euroa. Ja sitten omalla paikkakunnalla kirjan hinta 12 euroa!! Tulipa ostettua. Hyvä kirja, mutta ei siivoa puolestani, höh! :-)
Tyttäreni on kyllä aivan mahtava tyyppi. Tällä viikolla on ollut koeviikko ja hän on tullut jo heti yhdentoista jälkeen kotiin koulusta. Torstainakin täällä oli pesty astiat, pesty koneellinen pyykkiä ja leivottu patonkia, jotka olivat todella hyviä. Siis itse en osaa ollenkaan leipoa patonkeja! Harmi, kun en muistanut kuvata niitä. Kaksi syötiin itse ja tytär vei kaksi kaverinsa syntymäpäiville. Onneksi lapsistani ei näytä tulevan täysin uusavuttomia! Olikos se jotenkin niin, että laiska äiti kasvattaa ahkerat lapset...

Ja sitten jälleen kuvia pojan tekemisistä. Aivan mielettömän ihanan näköinen pizzaleikkuri!!

Mutta sellaista tällä kertaa. Viikonlopuksi onkin tulossa ohjelmaa: euroviisut ja formulat. Jospa jotain tulisi neulottuakin. Tai ihan oikeasti, minulla on menossa yksi neule, mutta jostain kumman syystä en taas osaa lukea ohjeita ja joudun vähän miettimään...

lauantaina, toukokuuta 17, 2008

Olutta, hiivaa, siirappia...

Niin, en minä koskaan ole pitänyt itseäni hyvänä kokkina, mutta aioin näistä aineista tänä iltana kokata... :-).Näistä pitäisi tulla perhosille herkkua eli ensin nuo tarpeet käytetään päivän ajan ja sitten imeytetään sieneen, joka laitetaan perhosia houkuttelemaan. Ajattelin kokeilla siis sellaista perhospuutarhaa, kun tänä vuonna ei varmaan tule noita kukkia osteltua. Ai miksikö? Siksi, että tympii kuunnella jatkuvasti isännän marmatusta kukkien kalleudesta. Minä kun tahdon - tai siis en tahdo, vaan tuhlaan joka kevät noin 150 euroa pihanlaittoon. Toinen hurjuus, jota ajattelin kokeilla , on punoa eläviä pajuja. Siitä on kirjakin Ruukkupajut- elävän pajun punonta, Sine Jakobsen. Suosittelen. On tosi kivoja ideoita.

Ja tässä sitten vähän kukkia huonoille viherpeukaloille. En siis todellakaan hoida kukkiani mitenkään hyvin ja tätäkin kastelin koko talven ajan noin kerran viikossa ja nyt tämä kliivia kukkii tosi kauniisti! Jälleen yksi suositeltava kukka.
Tuli mieleeni, kun tuota edellistä postausta vielä silmäilin, että tulee tähän blogiin kehuttua pojan taitoja, mutta tyttäreni on puolestaan enemmän suuntautunut leivonta- ja ruoanlaittopuolelle, joten ei tule tässä blogissa niin mainittua hänestä. Tytär on muutenkin topakka siivoamaan ja laittelemaan paikkoja kuntoon. Nyt tämä viikonloppu on tanssiharjoituksia, koska ryhmä, jossa hän tanssii, tekee jollekin hevibändille videota. Ei vaan tyttökään muista bändin nimeä.

Vaan nyt ruoanlaittoon. Tänään laitan unkarinpataa. Ja siihen paljon lipstikkaa, joka on hyvä mauste myös jauhelihakeitossa.

perjantaina, toukokuuta 16, 2008

Minun uus kulta :-)

Tässä se nyt on, kauan odotettu aparaatti, jonka käyttöä nyt sitten opetellaan. Tänään jouduin töissä opettelemaan myös digivideokameran käyttöä, joten kohta alkaa olla yliannostus ohjekirjoihin... Ai luenko niitä... Joo, sillai silmäillen. Onneksi isäntä lukee tarkemmin ja häneltä voi sitten tarpeen tullen kysyä...ehkä... ei kai kukaan tunnusta, ettei osaa laitetta käyttää... :-)Tää uus ihana kone myös näköjään kääntää automaattisesti kuvat oikein päin...

Marjo kirjoitteli omassa blogissaan hyllyjen reunapitseistä. Minä olen virkannut sellaiset jo aikoja sitten ja kiinnittänyt ne ns. karhuntarralla eli tyynymäisellä kaksipuoleisella teipillä kiinni. Hyvin ovat kestäneet. Vielä pitäis virkata jääkaapin ja pakastimen päälle, kun nykyiset ovat matalammat ja jää suurempi aukko yläkaappiin nähden. Tässä kuitenkin minun viritelmät.
Huom lämpötila, mittari on just kuvanottohetkellä auringonpuolella, joten eipä toinna uskoa...
Ja kun en itse saa mitään aikaan, niin esittelenpä jälleen poikani tekemisiä. Tuo myrskylyhty tuoksuu ihanasti tervalle. Poika ei ole vielä keksinyt sille paikkaa. Hän saa itse päättää, mihin tuo laitetaan.


Ja sitten ompelemaan tyttären esiintymispuseroon paljetteja ja jännäämään jääkiekkopeliä. Toivottavasti Suomi voittaa ja reilusti!!!

Sorry!

Jos tässä välissä joku huomaa tämän blogin päivittyneen, niin vähän leikin vain. Tarkoitus on kyllä päivittää ihan kunnolla illalla (ennen jääkiekkomatsia). Sitten voi tulla uudella kameralla otettuja kuviakin... :-)

torstaina, toukokuuta 15, 2008

Eilen oli hyvä päivä!

No, satoihan sitä lunta vähän aikaa ja kylmäkin meinasi jossain vaiheessa olla, mutta postissa tuli kaikenlaisia ihanuuksia.

Nämä tuli Nukkekoti Villa Helmestä, kun bongasin sieltä tasaluvun 30 000. Voi, kunpa minulla olisi joskus mahdollisuus tehdä noin mahtavaa nukkekotia!! Haaveissa on, mutta sitä ei tiedä, milloin toteutuu. Nyt kyllä vähän harmittaa, kun en silloin hommannut nukkekotia, kun tyttö oli pieni. Mutta kun tyty ei halunnut nukkekotia. :-( Eilen tuli myös Savonlinnan neulekahvilan porukoille Pakkoneuloosi-paitojakin pari kappaletta. Loppuja odotellaan...
Lisäksi tuli pakettikortti minun uudesta kamerastani! Isäntä vielä yritti hakea sen postista, mutta tietysti eilen oli posti suljettu koulutuspäivän takia. No, tänään uudestaan...

Jaa käsitöitä... Ei ole nyt oikein tullut tehtyä mitään. Pitäisköhän jo tilailla uusia lankoja, kun nuo vanhat ei inspiroi enää yhtään....

sunnuntaina, toukokuuta 11, 2008

Kaikenlaista!

Tässä valmista. Samasta langasta on tulossa tytylle toppi. Ensin virkkasin liian suurta, nyt taitaa tulla liian pieni! Lankana siis Gedifra Poesie, ostettu joskus aikoja sitten ja nyt yritän tuhota tuota lankaa pois!Laittelin jo puutarhaan koristeita:

Kaunistahan se on, kun kukat kukkii...

Harmi, kun Kovalaiselle kävi huonosti formuloissa.

Olettekos huomanneet uuden Hobby Hall -mainoksen? Siis sen, jossa on hankala neuloa kissan kanssa... :-)

torstaina, toukokuuta 08, 2008

Rosalle!

Pistäpä yhteystietosi tulemaan, niin laitan paketin ensi viikon alussa postiin!

Nyt ei malta enempää kirjoitella, kun ei oo oikein enempää asiaakaan. Mutta kovasti yritän neuloa! :-)

keskiviikkona, toukokuuta 07, 2008

Nyt nappas...

Blogini avainsanat ovat siis:

alkoholismi
huumeet
laitokset
masennus
mielenterveysongelmat
nuoret

Siis minulla on ollut sinänsä hauskaa tuon blogilistan uudistuksen kanssa. Välillä minulla on muotiblogi, välillä ihmissuhteista kirjoittelen, eilen illalla olin kenkäfriikki, joka pitääkin paikkaansa. Aikaisemmin en olekaan ihan noin rankkoja avainsanoja blogiini liittänyt, kuten nuo yllä olevat...

Blogini tilaajiakin on ollut nollasta seitsemääntuhanteen, joten katsotaan, mikä on lopputulos!

Eilen oli neulojien tapaaminen. Ja jälleen meillä oli huisin mukavaa. Kyllä luulis niitä harmittavan, ketkä eivät päässeet mukaan seuraan... :-))

Hei, kukaan ei ilmoittautunut 20 000 kävijämäärän bongaajaksi, joten seuraava kommentoija saa pienen paketin (voi kieltäytyäkin, jos muuten vaan haluaa kommentoida). Ja tämän jälkeen minä en enää pidä arvontaa kävijälaskurissani ennen kuin 100 000 kohdalla.

Ai, mutta minähän olen töissä...

Ps. Minä hokasin, että joka kerta, kun painaa sitä pientä sinistä info-merkkiä, niin voi vaihtaa kaikki omat tiedot eli siitä voi arpoa itselleen sopivat... :-))

maanantaina, toukokuuta 05, 2008

Se otsikko, se otsikko...

Tuli lueskeltua bloggausohjeita, mutta tuntuivat niin vaikeilta ja aikaa vieviltä, joten jatkan samaan tapaan kuin ennenkin! Kiitos kaikille lukijoille seurasta (toivottavasti ette nyt kaikki kaikkoa)! Minä en vain noin paljoa jaksa miettiä, mitä tänne kirjoitan. Saattaa kyllä olla, että väliotsakkeet otan käyttöön, etenkin jos oikein paljon tulee kirjoitettavaa... (heh!)

No niin, mutta pikakuvauksella "uusi koiramme" Wallu, joka kävi eilen trimmauksessa. Tämä trimmaaja ottikin oikein reilulla kädellä, mutta niin sovimmekin ja tosiaan teki varmaan hyvää koiran karvoille. Siis ne olivat jo aivan huovuttuneet!! Luulin yhdessä vaiheessa, että koiran korvat olivat halenneet, kun reunoissa oli niin kovaa "tumppua". Nyt on kyllä pakko alkaa hoitaa tuon koiran turkkia vieläkin tarkemmin. Harjaus silloin tällöin ei vaan riitä! No, tuon päätöksen teen aina trimmin jälkeen, joten voihan se olla, että Wallu on taas vuoden jälkeen "kunnon luonnonlapsi".Ja edelleenkin yksinkertaisten langantuhoamiskäsitöiden teko jatkuu: malli sama kuin cocos-huivissakin, lanka siis vain eri.
Pakko oli jotain aloittaa, kun huomenna olis neuletapaaminenkin... :-)

Kiva, kun pystyin olemaan avuksi tuon pikkukäenrieskan tunnistamisessa. Useamman vuoden minäkin sitä katselin ja ihmettelin, kun moinen kukka leviää ja leviää nurmikolla. Sitten osui käteeni Wsoy:n kasvikirja Suomen ja Pohjolan kasvit (Nylén Bo, ei enää saatavilla) ja siellähän se oli melkein ensi aukaisulla!

Lipstikkaa olen itsekin käyttänyt keitoissa, mutta sitä voisi käyttää enemmänkin, leviää sen verran mukavasti...

Ja eipä olisi tullut mieleenkään, että nyörintekokoneen nimi on neulenukke. Kiitos tiedosta! :-)

torstaina, toukokuuta 01, 2008

Hyvää v... siis verkkokassia

Meillä ei tosiaan vietetä sen kummemmin vappua, joten en ihmeemmin vappuja toivottele, mutta verkkokassin valmistuminen sai todella hyvälle mielelle. Siis ensin tein salomonin solmuilla kassin, jossa en kyllä kuvitellut pitäväni yhtään mitään, joten sen jälkeen ompelin puuvillakankaasta kassin...
Ja kun edellisessä postauksessa kehuin miesten älyä, niin nyt on sitten vähän peruttava puheita: jätin eräänä päivänä nuo kassinkahvat näkösälle ja siinäpä oli ollut miehillä ihmettelyä, mitä ne ovat. Isäntä oli epäillyt niitä sahaksi, mutta miettinyt, ettei niillä voi kuitenkaan leikata mitään... Siis meidän talossa asuu useampikin piiloblondi (olen ollut pienenä aivan blondi, joten omat ajatukseni voivat olla vaikka mitä :-))

...ja tässä oli sitten tulos!
Tämmösellä härvelillä tein nuo puuvillakassin nyörit. Ei harmainta hajua, mikä tuon härvelin oikea nimi on . Viime kesänä tuon ostin ja nyt vasta pääsi käyttöön!!
Pikkukäenrieskat alkaa kukkia pitkin nurmikkoa, mutta arvatkaapas, mikä myös on jo hyvällä kasvulla. Minä tiedän mikä se on, mutta kaipaisin vielä hyviä ohjeita, kuinka tuota voi käyttää?


Ja tässä meidän auringonpalvoja!