sunnuntaina, huhtikuuta 27, 2008

Yksinkertaiselta ihmiseltä yksinkertaisia käsitöitä

Jaahas, kuvat tulivatkin väärässä järjestyksessä. Ensin ajattelin kirjoitella käsitöistä, mutta menköön nyt näin päin...

Ulkona on aivan mahtava auringonpaiste ja minä nyt sitten istun sisällä! Höh! No, ihan sen takia, että hokasin, että voin käyttää tätä vanhempaa tietsikkaa, jolloin saan laitettua kuviakin tänne. Ja sit mun yksi hammas on hellä! Eli siihen koskee pureskellessa ja kun kielellä koskee ja tietysti sitä on nyt kosketeltava kielellä koko ajan!! Toi hellä hammas on jo laitatettu useampaan kertaan siinä on kruunu (joo, kyllä olen kuninkaallinen :-)) ja taitaa mennä jälleen laittoon. Sen hampaan yläpuolella ikenessä on vielä kummallinen patti, joten en tiedä tosiaankaan, mitä tässä vielä joutuu laitattamaan. Ensi viikolla on kuitenkin hammaslääkäriaika varattava!

Ja tässä ottamiani kuvia. Ensin on esimerkki minun huumorintajustani. Löysin viime maanantaina lemmikkieläinliikkeestä tällaisen kyltin:Isännän mielestä kyltti olisi pitänyt laittaa keskelle pihaa, mutta minä laitoin sen kuitenkin pukuhuoneeseen, missä koira asustaa. Vähän minnuu vaivaa, kun tuolla kuvan koiralla on typistetty häntä. Meidän Wallulla kun on niin komea häntä!

Oven ulkopuolella on tällainen matto. Wallu on vissiin vähän ymmärtänyt väärin maton tarkoituksen, koska se yleensä nukkuu tuolla matolla!
Sitten taas kukkakuvia, idänsinililjat alkavat jälleen vallata nurmikkoa kilpaa krookuksien kanssa ja kohta näkyy kukkivan pikkukäenrieskatkin. Ne ovatkin levinneet todella paljon.
Tässä kuva ostoksistani. Ihan tosi, minun tämän kuun palkasta ei ole kohta mitään jäljellä! Vaan tuon Novitan Ideat seiskaveikka -langallle sain euron hintaan. Dianassa on kivoja toppimalleja ja tuossa Sinä Osaat -lehdessä oli myös neulemalleja.
Ja sitten vihdoin viimein viikon työ. Aivottomien neuleiden teko vaan jatkuu. Minä olen jossain vaiheessa hamstrannut ihan reilusti Novitan Cocos -lankaa ja johonkinhan se on nyt sitten käytettävä. Lankaa tuohon huiviin meni 260 g ja pituutta huivissa on noin 170 cm. Huivin ohje oli Novitassa kesä 2008 ja nimeltään "häähuivi". No, minulla on kesällä tiedossa vissiin parit juhlat, joissa ajattelin tuota huivia käyttää. Lisäksi aloitin tänä aamuna tehdä pientä laukkua salomoninsolmuilla tuosta samasta langasta.
Meillä on ollut torstaista lähtien talossa saksalainen vaihto-oppilas, joten tässä koko ajan miettii asioita englanniksi. Onneksi ollaan ymmärretty suht hyvin toisiamme. Ohjelmaa koulun puolelta on kyllä ollut sen verran paljon, ettei tyttöjä ole pahemmin kotona näkynyt. Saksalainen lähtee tiistaina pois, joten ei tämä sen kummoisemmin suurempia paineita ole aiheuttanut. Pari kertaa päivässä on vaan joutunut pyörähtämään kirkolla, milloin viemässä, milloin hakemassa. En muistakaan, milloin olisi tullut näin paljoa ajettua autolla!!

Silloin tällöin joskus toisinaan on tullut ihmeteltyä, mitä miehillä oikein tekee! Olen sitä pohdiskellut aikaisemmin tässäkin blogissa :-). Nyt minä tiedän! Miehiä voi käyttää hameiden suunnittelussa! Ihan tosi! Kerronpa meidän keskiviikkoisen tapahtuman:

Tytär pyysi minua ompelemaan mustan kellohameen, jossa etupuoli nousee vinosti ylös ja takaa se olisi tietysti pitkä. Ok, minä lupasin, koska kuvittelin mielessäni, ettei siinä mitään ongelmaa ole. Toinen pitkä sivu olisi kiinnitettävä myös trikoiden lahkeeseen kiinni ja tietysti hameen vyötärö housujen vyötäröön kiinni. Lisäksi eteen jäisi sellainen "lärpäke". Tyttärellä onneksi oli valmiit trikoot, joita voitiin käyttää. Aikaa ompeluun olisi kolme päivää, koska sitten olisi esitys.

Ja sitten tytär toi eteeni toisen tytön hameen malliksi. Oivoi! Siinä sitä sitten pyöriteltiin, miten kaksi metriä trikoota riittäisi hameen tekoon ja malli oli aivan toivoton. Tavallisen kellohameen ompelureseptiä siinä ei voinut käyttää!! Pyöriteltiin tyttären kanssa kangasta ja mallihametta kaksi tuntia ja olin jo tosi tuskastunut. Sitten tuli mieheni, joka vähän aikaa hametta pyöriteltyään ilmoitti, että tämähän on tehty kahdesta erikokoisesta puoliympyrästä!!! No, homma ratkesi sillä ja sen jälkeen osasin hameen ommella! Kyllä nuo miehet ovat fiksuja, jopa rättihommissa! :-)Toivottavasti saan otettua siitä vielä kuvan jossain vaiheessa.

Lisäksi miesväki siivosi eilen pihaa, joten kyllä minä olen tyytyväinen! Vapun aikoihin saan vielä vissiin moottorisaha-apuakin. Nyt eivät joutaneet leikkaamaan näyttämiäni oksia alas sireenistä ja kanukasta. Ja itse en edes yritä pienillä leikkureilla niitä saksia.

Elokuvia ei ole tullut viime aikoina paljoa katseltuakaan, mutta tänä aamuna varauduin katsomaan ja katsoinkin Happy feet -pingviinielokuvan. Alku oli vallan mainio. Ja musiikki elokuvassa oli tosi hyvä. Ihan katsottava, vaikka haluankin vielä nähdä sen alkuperäisenä. Tänään Canal lähetti sen dupattuna.

Niin, kamera minulle luvattiin ja isäntä sitä etsi kaupungista eikä löytänyt haluamaansa. Sen jälkeen hän tilasi sen netistä ja sitten tuli ilmoitus, ettei kameraa saa kuin toukokuun lopulla. On sen verran uusi malli. No, isäntä mokoma lupasi odotella, minä en olisi millään malttanut.

Mut kohta alkaa formulat...

Ja sitten vielä: 20 000 bongaajalle lähtee paketti!

sunnuntaina, huhtikuuta 20, 2008

Kevät tuli...

Jaahas, sitä taas viikko vierähti hyvinkin nopeasti. Mutta nyt sain jotakin aikaankin! Töissäkin meni aivan mallikkaasti. Nyt olen ajellut vähän aikaisemmin töihin, niin olen päässyt kaupungin halki sujuvammin ja olenpahan päässyt aikaisemmin kotiakin. Ei ole enää nukuttanut puoli kuuden jälkeen, jolloin isännän herätyskello soi, niin olen lähtenyt sitten heti aamutoimien jälkeen ajelemaan. Ainut huono puoli siinä on, etten näe Marjoa matkallani. Perjantai oli ainut päivä, jolloin satuttiin yhtä aikaa tien päälle.

Vuosiakin tuli lisää männäviikolla ja sain jopa isännän lupaamaan minulle syntymäpäivälahjaksi kameran. Tänäänkin aamupäivällä tutkailtiin, mikä olis hyvä ja Panasonicin kameraan päädyttiin. Tulevalla viikolla isäntä lupasi mennä kaupunkiin ja tuoda minulle uuden kameran. Onhan nuo aika paljon kehittyneet siitä, mitä meille hommattiin tää nykyinen kamera.

Olikos se nyt tiistai, jolloin sain Anittallekin paketin postiin. Itse en muistanut sitä kuvata, mutta Anittan blogissa paketin sisältö on kuvattuna. Kiva, kun paketista oli tykätty. Tiistaina tuli postissa myös tuo Hurmaavat huivit -kirja, joka ei nyt minua kyllä hurmannut. Pari huivin mallia siinä oli, joita vois toteuttaa. Yhdenhän olen jo toteuttanutkin, kun sain viime syksynä salaiselta neuleystävältäni langat ja ohjeen. Sitä huivia tuli pidettyäkin etenkin joulun aikaan! Perjantaina oli sitten paketti pöydällä, kun tulin töistä, ja siinä oli Sata kansanomaista kuviokudin mallia. Katsotaan tuleeko mallit käyttöön ensi syksynä, jolloin varmaan pitää yrittää parit lapaset värkätä. Nämä kaksi kirjaa tulivat siis Juju -kirjakerhosta. Perjantaina myös kävin kaupungilla ostoksilla ja eksyin kirjakauppaan, josta lähti mukaan Neulojan käsikirja ja vino pino pokkareita. Taitaa minun palkkarahani jäädä tuonne kaupunkiin...
Ja sitten tämä minun hienosteluhuivini. Tytär joutui nyt esittelemään sitä eikä ollut ollenkaan innostunut asiasta! Lankanahan oli Cewecin California Fontana ja sitä meni 140 grammaa (lankaa olin ostanut 300 grammaa, joten tässäpä mietin, mitä lopuille tekisin...)
Tässä kuvassa näkyy tuo malli, miten huivi molemmista päistä kapenee. Pituutta huivilla on reilu kaksi metriä, joten sitä voi sitten pyöritellä mieleisekseen.
Ihanan aurinkoisia päiviä on ollut viime aikoina...Krookukset hokasin 17. päivä. Annoin pojalle tehtäväksi kuvata ne. Ihan kiva, kun kevät tulee. Lauantaina lapset kantoivat puutarhakalusteetkin paikoilleen, kun on niin lämmintä.
Niin, sitten virkkasin tyttärelleni pienen liinan. Novitan Tango Starista tuli näin kaunis liina tyttären asetelmaan. Tässä blogissa ei näiden käsitöiden vaikeusaste kovin päätä huimaa, mutta kaunishan tuosta asetelmasta tuli. Keskellä liinaa on halkaisijaltaan 5 cm:n reikä, että tuo hajuvesipullo kestää pystyssä.


Sitten minä sain tällaisenkin! Kiitos kovasti Päiville. Minä en kyllä osaa valita viittä blogia, joille tämän antaisin, joten tämä on kaikille blogissani kommentoineille, koska heidän blogit ovat suosikkilistallani!

Säännöt/ Rules:

1. You have to nominate 5 blogs which havent had this award before.
Sinun tulee jakaa tämä tunnustus 5:lle blogille, jolla sitä ei vielä ole.

2. Each of the blogs must have a purpose!
Jokaisella blogilla tulee olla tarkoitus.

3. The nominated blogs must make a link back to this page!
Tunnustuksen saaneiden blogien tulee linkittää takaisin tälle sivulle.

4. The logo from the award must be put on their blog and it must link back to this blog.
Tunnustuksen logon täytyy näkyä blogissa ja logosta on oltava linkki tähän blogiin.

Kirsin haasteeseen en nyt jaksa enää vastata, mutta ehkä joskus, kun ei ole muutakaan kerrottavaa... :-))

Niin, Unelmakerhon kirjat tulivat minulle kuukauden kuluttua liittymisestä ja tosiaan toinen kirja vielä puuttuukin. Vähän hidasta, mutta eipä se suuremmalti haittaa. On noita kirjoja tähän taloon kuitenkin ilmestynyt ihan kiitettävästi... :-)

Ja nyt nukkumaan, että huomenna taas jaksaa... :-)

sunnuntaina, huhtikuuta 13, 2008

Nyt on ainakin kuvia...

Hohhoijaa, kun meinaa olla vähän väsynyt olo. Vielä on ollut yhtä opettelua tuo töissä käynti kolmen vuoden tauon jälkeen. Mutta työ on ollut mukavaa ja erittäin haastavaa. Ensin tuntui, ettei tule yhtään mitään, mutta nyt olen vihdoin päässyt juonen päästä kiinni, joten aina paremmalta tuntuu.

Sen verran tuo aika tuntuu olevan kortilla, ettei käsitöitä ole pahemmin tullut tehtyä. Hienosteluhuivia olen vieläkin neulonut! Mutta päätin tänään, että näin sunnuntaisin kirjoittelen kuitenkin tänne vähän kuulumisia. Eli välttämättä joka kerta ei ole käsityöasiaa!!

Viime maanantaina tuli sitten ensimmäisen kerran kokeiltua, miten sujuu työpäivä, sitten kotiin ruoanlaittoon ja sen jälkeen viemään poikaa kitaratunnille. Hyvinhän se sujui. Illalla kyllä vähän väsytti. Viimeksi kun olin työelämässä, ei minun tarvinnut kyyditä lapsia harrastuksiinsa, koska silloin isällään sattui olemaan samaan aikaan harrastuksensa.

Tiistaina oli neuletapaaminen Savonlinnassa. Aamulla kävin ensin kuvaamassa meidän sonnipoikia, niistä kuvia lopussa. Tarvitsin koulutusesitteeseen maatalouskuvia, joten meidän pojat joutui nyt sitten kuvauskohteeksi. Koululla, jossa opetan maatalousalaa, ei ole lehmiä eikä muitakaan eläimiä. Illalla kävin sitten töiden jälkeen piristäytymässä neuleporukassa. Mukavaa oli, kuten aina. Kiitokset jälleen kerran seurasta! Huomattiin Marjon kanssa, että ajellaan töihin samoihin aikoihin ja opeteltiin automme - Lulu ja Figaro - ja nyt voi tervehtiä mennen tullen jo kaukaa. :-) Minä ajelen aamuisin siis Savonlinnaan päin ja Marjo ajaa vastaan. Marjo ei vaan torstaiaamuna minua tunnistanut, kun olin silloin isännän autolla liikenteessä. Yritin kyllä kovasti huitoa! :-)

Muuten on sitten päivät menneetkin yhdessä hujauksessa, ettei pahemmin puikkoja ole käteen ennättänyt ottaa. Muutama silmukka aina silloin tällöin, joten valmista ei nyt sitten ole. Keskiviikkona käväisin kaupungissa ostoksilla ja sieltä tarttui käteeni uusin Novita, sitäkään en ole vielä kovin tarkasti jaksanut katsella, mutta pari tehtävää juttua löysin, joten piti sitten lehti ostaa. Kannattaisikohan tuo jo tilata, kun melkein kaikki lehdet ostan kuitenkin...

Torstaina tuli myös paketti Unelmakerhosta. Toinen kirja ja muistikirja saapuivat. Toinen, muistaakseni 201 virkkausideaa -kirja jäi vielä puuttumaan, mutta tulee sitten jälkilähetyksenä.

Ja tässä näitä meidän sonneja isosta pieneen. Nuo "kaulakorut" pienemmillä vasikoilla on juottoautomaattia varten. Pojat saa hakea automaatilta äidinmaidonvastiketta, kun nälkä yllättää.




Minä haluan edelleenkin uuden kameran ja kyllä se nyt tulee hankittavaksi. Nuo sonnikuvat ovat paljon parempia ja terävempiä, kun ne on otettu koulun kameralla. Tänään yritin kuvata meidän tikkaa, joka on pyörähdellyt aina pihassamme silloin tällöin. Eipä siitä paljon mitään erota... mutta laitan kuvan kuitenkin. Muutenkin aivan ihana seurata taas noita lintuja, on monta punatulkkua, mustarastaitakin on ilmestynyt useampi ja tietysti on kiva nähdä noita vähän harvinaisempiakin lintuja.
Lauantai-iltana tuli katsottua Borat, osa kuitenkin silmät kiinni! Eli nukahdin loppupuolella. Alkuosa oli ihan kiva. Täytyy jossain vaiheessa katsoa uudestaan...

Että semmoista. Nyt olis tarkoitus väsätä Anittalle pakettia...

Jospa seuraavan kerran olis paremmin käsityöasiaa.

maanantaina, huhtikuuta 07, 2008

Nyt minä arvon!

Ihan ensiksi kiitos kaikille osallistujille. Oli tosi mukava lueskella hyviä vinkkejä, mitä neuleelleni voisin tehdä. Saa nähdä tuleeko siitä ihan kokonaan valmista koskaan, kun nyt on myönnettävä, että on ihan pikkuisen vähän kiirus. Töiden alku on aina ollut sellaista sählinkiä ja niin se näkyy olevan nytkin....

Arvontaan käytän apunani tätä arvontageneraattoria.

Ja numeroksi tuli 32 ja arvontapaketin saaja on siis

Anitta
Onneksi olkoon! :-)

Laitapa yhteystietosi tuonne minun profiilin alla olevaan sähköpostiosoitteeseen ja mielellään tiedot, jos satut olemaan kovinkin allerginen jollekin, niin en turhaan laita pakettiin sellaista.

lauantaina, huhtikuuta 05, 2008

Arvonta päättyykin 6.4.

Nyt on sitten niin, että päätän arvonnan huomiseen iltapäivään, sanotaan vaikka kello 16.00. Näkyy menevän sen verran aikaa ennen kuin 20 000 kävijää on täynnä (mitähän liene ajatellut, kun arvonnan pistin pystyyn jo aikoja sitten...). Ja näyttää siltä, etten pahemmin ennätä bloggailla, kun tuli otettua se työkin vastaan. Haasteellista, haasteellista... Mutta ihan mukavaa! Ihan sen takia päätän arvonnan, että muistan sitten palkinnonkin lähettää jossain vaiheessa eli ensi viikolla.

Ja sitten jos joku sattuu bongaamaan tuon 20 000, niin paketti lähtee sitten hänellekin.

Käsityöt... etenee hitaasti, mutta varmasti. Ehkä sitten joskus... :-)

tiistaina, huhtikuuta 01, 2008

Hienostelua!

Laitanpas kerrankin kuvan vielä keskeneräisestä työstä. Katsotaan nyt, kuinka kauan menee ennen kuin saan valmiiksi, voin kertoa, että malli ja neulominen on HELPPOA! Jotenkin vaan nyt on iskenyt se kuuluisa neuleblääh!

Jouduin oikein pakottamaan itseni etsimään ns. kesälangoista jotain tekemistä ja löytyi tuollainen ohuen ohut Cewecin California Fontana. Mihinkähän tuonkin olen ostanut... Netistä ei löytynyt mitään, vaikka kuinka googletin langan nimeä, joten otinpa sitten oman "kirjastoni" käyttöön ja löysin sieltä KIRJAN! Siis nyt minä uskon ostavani aivan liian paljon tavaraa, kun en muista kaikkia ostoksiani. Kirja on Jane Davisin Knit Ponchos Wraps & Scarves ja siellähän oli vaikka kuinka monta hyvää mallia.

Tuo huivi on nyt sitten ihan kesäksi tarkoitettu ja lanka on kyllä aika veikeätä. Pinta on kivan näköistä, vaikka teenkin vain aina oikeaa.

Niin, välillä tietysti voisi virkata ja muutama ristipistotyökin odottelee ja pari palapeliä, joten voisihan tuon neuleblääh -ajan käyttää vaikka tehden muutakin kuin löhöten ja televisiota katsoen!

Tänään piti olla ensimmäinen työpäiväkin, mutta sain jäädä kotia, kun työhön opastaja olikin tullut kipeäksi. Huomenna sitten paremmalla yrityksellä. Kovasti kyllä odottelen työn alkamista, välillä innostuneesti, välillä vähän kauhistellen. Kuinka sitä taas pärjää...

Jotenkin näyttäis, että tänään moni lopettaa bloggaamisen ja käsitöiden harrastamisen!! Kauheeata!!

Ai niin, tänäänhän on APRILLIPÄIVÄ! :-)