keskiviikkona, heinäkuuta 26, 2006

Hiukan ompelua


Tytön subbari sai takin päälleen. Ei vielä ole huomattu, että kuuluvuuteen mitenkään vaikuttaisi :-)

maanantaina, heinäkuuta 24, 2006

Kukat


Sunnuntaipäivän ratoksi tein Samos-laukkuuni koristeeksi kukkia. Kukkien ohje on Moda 4/2006 virkattujen tossujen kukka.

perjantaina, heinäkuuta 21, 2006

Heinäkuun tuotoksia!

No niin, vihdoin sain kuvailtua tekemäni työt tässä kuussa. Saatan vielä tietty enemmänkin tehdä, onhan kuuta vielä jäljellä toista viikkoa, mutta tässä näin aluksi. Eli tunika tuli valmiiksi ja ihan sopivan kokoinenkin. Tein yhden kukkarivin lyhyemmän kuin ohjeessa. Ostin jopa huiviinkin langat, joten kai sekin on vielä tehtävä. Huivin voisi sitten laittaa vyöksi tunikan päälle. No, katsotaan, miten intoa riittää virkata noita pieniä lappuja. Ja ei se niinkään se virkkaaminen, mutta lankojen päättely on näköjään vähän hitaanlaista...


Virkkasin myös salomonin solmuilla kolmiohuivin. Ajattelin ensin antaa huivin naapurille syntymäpäivälahjaksi, mutta sitten jänistin. Naapuri on aika tarkka vaatteistaan ym. asioista, joten ajattelin, että värit voi olla hänen mielestään liian räikeät. Lanka on Sandness Soft Mohairia ja huiviin meni kaikki 150 grammaa, jotka minulla olivat. Huivi on minulle melko reilu, mutta täytyy nyt katsoa, kenelle sen "uskaltaisi" antaa.



Sitten kierrätystä. Ostin liian pitkän muovimaton pukuhuoneeseen, joten pätkäisin 30 senttiä matosta pois. Ensin heitin mukamas turhat pätkät pois, mutta kaivoinkin ne pois roskiksesta ja virkkasin niistä pienen pyöreän maton, jonka paikkana on nyt sitten kuistin penkki.Novitan keskustelupalsta on aivan ihana!! Sieltä löytyy tarvittava apu joka asiaan. Tämäkin tahkonpyörittäjät on käsityötä ja tekijä löytyi Novitan keskustelupalstan kautta. Omamme oli jo niin vanha ja raihnainen, ettei sitä voinut enää korjata, joten olen todella iloinen, että löysin uuden. Itsellä kun ei ole oikein noita puukäsityötaitoja!

perjantaina, heinäkuuta 14, 2006

Heinäkuu, kiire kuu...

Ei oikein kyllä näin kesällä meinaa ennättää päivittää tätä omaa blogia, mutta kuvia on jo otettu kovasti ja vielä odottelen, milloin saan tunikan lopullisesti valmiiksi, niin sitten taas "urakalla" kuvia. Tuli oltua jopa neljä päivää lomallakin ja vain kilon verran ostin lankoja, joista 300 g annoin jo eteenpäin. Alahärmän PowerPark oli tosi miellyttävä huvipuisto ja perhe kävi kartingkiakin ajamassa Mika Salo Circuitilla. Jopa tytär innostui, mikä minusta on tosi hienoa. Mutta laitetaan parin päivän sisällä lisää tarinaa kuvien kera.